Trendek

Halványuló emlékek (Classic)

A technológia megállíthatatlan fejlődése, valamint fizikai és mentális túlterheltségünk okán szívesebben idézzük fel gondtalan, szabadabb időszakaink emlékeit. Ez az érzés, igény az oka annak, hogy a divatban egyre erősödik a nosztalgikus, retró hangulat, irányzat. A formatervezésben a tapinthatóságra, a texturáltságra helyeződik a hangsúly, az ékszereket a monokróm, fedő színek, erőteljes árnyalások és aszimmetrikus formák jellemzik.

Színek: Vintage Rose (319), Air Blue Opal (285), Crystal Blue Shade (001 BLSH), Crystal Iridescent Green (001 IRIG), Crystal Metallic Light Gold (001 MLGL), Rose Water Opal (395)

Alkonyati szertartások (Romantic)

Az irányzat őseink bölcs tanításaira helyezi a hangsúlyt, amelyek azok felé a dolgok felé irányítják figyelmünket, amelyek valóban számítanak az életben. Az önmagunkba vetett erősödő hitünk ereje az, amely segít benne, hogy megfelelőképpen tudjunk viszonyulni mindahhoz, amivel találkozunk életünk során. A trend ékszereit az afrikai törzsek életstílusa és eszméi inspirálták, óriási hangsúlyt fektetve a lélek aspektusaira. Alapjukat a természetből nyert, gyakran nyers, formázatlan nyersanyagok képezik.

Színek: Jut Nut 2x, Tangerine (259), Crystal Bronze Shade (001 BRSH), Crystal Rose Gold, Crystal Silver Night (001 SINI), Crystal Golden Shadiw (001 GSHA)

Élénk pillanatok (Progressive)

Az irányzat az afrikai és ázsiai kultúrákat ötvözi egy izgalmas, eklektikus stílusban. Ahogy egyre jobban fókuszba kerül Afrika, úgy nőnek a kínai befektetések is a földrészen, nem csak nyersanyag, hanem infrastrukturális tekintetben is. Az Afrika és Észak-Ázsia közti erősödő együttműködés nagy hatással van a divatvilágra is, hangsúlyozva a földrészek szépségét és egyediségét. A tervezést az anyagok kombinálása jellemzi- kristályok, gyöngyök, textil és fém-, ezzel teremtve egy gazdag, 3D összeállítást, szobrászati elemekkel vegyítve.

Színek: Montana (207), Tangerine (259), Crystal Antique Pink (001 ANTP), Crystal Comet Argent Light (001 CAL), Crystal Silver Night (001 SINI), Dark Moss Green (260)

Elfeledett álmok (Glamour)

Az arab kultúra is nagy hatást gyakorol napjaink trendjeire: az egzotikum összeolvad a hagyományos irányzatokkal, a fátyolos arab éjszakák érzéki oldalunkat érintik meg. A trend múlt és jövő izgalmas kombinációját hozza el számunkra, a vad és csillogó külső egy egyszerűbb, szabadabb formában jelenik meg. Az ékszertervezést gondos kidolgozottság, a keleti minták és építészeti motívumok megjelenése jellemzi.

Színek: Crystal Silver Night (001 SINI), Black Pearl (001 298), Maystic Black Pearl (001 335), Crystal Comet Argent Light (001 CAL), Crystal Iridescent Green (001 IRIG), Crystal metallic Light Gold (001 MLGLD)

Vágyaink mélysége (Glamour)

Az irányzat a tudattalanra összepontosít- megérzéseinkre, legmélyebb sugallatainkra, amelyek az álomlátás képességét, valamint képzelőerőt ruháznak ránk, hogy az élet illúzió mögé is belássunk. Ezek az érzéseink legalább annyira erőteljesek, mint a mindennapos vágyunk a boldogságra és a jóllétre. A stílusirányzat ezeket mutatja meg sötétebb, tónusosabb, árnyékoltabb formákkal.

 

 

A puhaság vonzása (Romantic)

Az irányzat ágyunk megnyugtató kényelmét és biztonságának érzését idézi. A stíluselemeket olyanok, mintha a puha és méretes paplant és párnát öltenénk magunkra, amely körülölel és megvéd. A téma a luxust és a kényelmet ötvözi egyszerű, letisztult formákban.


 

 

A benső csendesség (Progressive)

Egyre jobban keressük a kiutat abból a labirintusból, amelybe modern korunk technológiája beszippantott minket. Az elektronikus eszközök, a szociális média behálózzák minden ébren töltött percünket, mi pedig egyre jobban vágyunk rá, hogy kiszakadjunk ebből az egészből és olyan helyekre leljünk, ahol ismét önmagunkra találhatunk. Az irányzat a hagyományos, egyszerű, tiszta formákat öltözteti csillogó, ragyogó köntösbe.

 

A kifejezés művészete (Classic)

 Az élénk színű cukorkákat idézőárnyalatok még a leghidegebb téli napokat is feldobják és felmelegítik. Az új trend teljes mértékben felborítja a konzervatív, klasszikus irányzatok kereteit. A bennünk rejlő művész kinyílik, megtalálja szabadságát, a hagyományos formákat az ékszertervezésben pedig felváltják a mókás, játékos elemek, amelyek a gyermekkor önfeledtségét idézik.


Glamour- MITIKUS VONZERŐ

Miben is lehetne nagyobb erő, mint a természetben?  A nő érzékeny és csábító oldala jelenik meg a Föld szépséges árnyalatain keresztül. Külseje csillogó, ám mégis visszafogott- elemi nőiessége kisugárzásában, személyiségében mutatkozik meg.  

A természet színeivel és formáival soha véget nem érő inspirációt szolgáltat a tervezők számára. A kristályok csillogása életet, mozgást visz a tengeri- és ásványvilág formáiba, mint a vízcsepp a napsütötte felületekre. A ruhák, kiegészítők, telefontokok, táskák szintén a kristályoktól, csillámporoktól tündökölnek.  

 

Színek: Indian Sapphire, Light Azore, Crystal Rose Gold, Montana, Crystal Blue Shade, Light Turquoise

Progressive- MŰVÉSZI RAGYOGÁS

A stílus, amely a nő művészi oldalát fejezi ki - a felfedező, költő, gondolkodó embert helyezi előtérbe. Az internet, az okostelefonok, a vezeték nélküli kapcsolódás összemossa a határt a munka és a szabadidő között, növelve ezzel a modern nő szabadságérzetét, aki a hagyományokkal szakítva a művészetek és a modern technológia iránt egyformán érdeklődik.

Az stílus fő jegyeit a fények színjátéka, az anyagok tükröződése, a foszforeszkálás, az optikai csalódások, az áttetszőség, valamint a vállakat és a csípőt élesen kihangsúlyozó szabályos geometriai formák adják.

 

Színek: Amethyst, Crystal, Crystal Silver Shade, Crystal Luminous Green, Crystal Tabac, Crystal Aurora Borale, Crystal Rose Gold, Crystal Volcano

Romantic- A TERMÉSZET EREJE

Vibrálás, színek, az élet szépségének kihangsúlyozása- ezek jellemzik a nő odaadó, gondoskodó, befogadó oldalát. Ő nagy hangsúlyt fektet a természet szeretetére, védelmére, amely otthont ad neki, családjának, utódainak.

Az ékszeres vitrinek most színes lakktól, csillogó kristályoktól fénylenek modern és romantikus hangulatot idézve. Virágok, s kerti állatok- bogarak, pillangók- inspirálják a tervezőket, a kézzel festett motívumokat csillogó kristályokkal ötvözik.

 

Színek: Crystal Luminous Green, Light Topaz, Fuchsia, Neon Green, Fern Green, Crystal Vitrail Medium, Denim Blue

Classic- MINIMALISTA KIFINOMULTSÁG

Minimalizmus, erő és nőiesség- ezek a Swarovski Elements Classic irányzatának fő jellemzői. A modern nőt öntudatosság, magabiztosság jellemzi, biztos önmagában és a világban elfoglalt helyében, szélsőségekben gondolkozik, de meglátja az átmenetet is fehér és fekete között.

A tervezők a női test erejének hangsúlyozására törekednek az alakot lágyan körülölelő, de nem kirívó formák létrehozásával.  Az ékszereket áramvonalasság és modern köntös jellemzik, a kiegészítők az egyéniség és a magabiztosság jegyében készülnek.

 

Színek: Jonquil, Crystal Rose Gold, Crystal Silver Shade, Jet, Crystal Silver Night, Black Diamond

A csillogás egy sokkal kifinomultabb stílussal vezérel minket egy érzelmes vonalra. Az opera, a bálok, a keringő és a komolyzene mind a modern, ragyogásközpontú stílus irányadói.

Ebben a tündérmesék ihletette világban a fáradt rózsaszín árnyalatai, halvány sárga, lágy kék színek lesznek a dominánsak.

Színek: Crystal Ivory Pearl, Rose Peach, Crystal Luminous Green, Crystal Blue Shade, Light Turquoise, Vintage Rose