Swarovski Elements 2015 Spring/Summer- Traces of time

Halványuló emlékek (Classic)

A technológia megállíthatatlan fejlődése, valamint fizikai és mentális túlterheltségünk okán szívesebben idézzük fel gondtalan, szabadabb időszakaink emlékeit. Ez az érzés, igény az oka annak, hogy a divatban egyre erősödik a nosztalgikus, retró hangulat, irányzat. A formatervezésben a tapinthatóságra, a texturáltságra helyeződik a hangsúly, az ékszereket a monokróm, fedő színek, erőteljes árnyalások és aszimmetrikus formák jellemzik.

Színek: Vintage Rose (319), Air Blue Opal (285), Crystal Blue Shade (001 BLSH), Crystal Iridescent Green (001 IRIG), Crystal Metallic Light Gold (001 MLGL), Rose Water Opal (395)

Alkonyati szertartások (Romantic)

Az irányzat őseink bölcs tanításaira helyezi a hangsúlyt, amelyek azok felé a dolgok felé irányítják figyelmünket, amelyek valóban számítanak az életben. Az önmagunkba vetett erősödő hitünk ereje az, amely segít benne, hogy megfelelőképpen tudjunk viszonyulni mindahhoz, amivel találkozunk életünk során. A trend ékszereit az afrikai törzsek életstílusa és eszméi inspirálták, óriási hangsúlyt fektetve a lélek aspektusaira. Alapjukat a természetből nyert, gyakran nyers, formázatlan nyersanyagok képezik.

Színek: Jut Nut 2x, Tangerine (259), Crystal Bronze Shade (001 BRSH), Crystal Rose Gold, Crystal Silver Night (001 SINI), Crystal Golden Shadiw (001 GSHA)

Élénk pillanatok (Progressive)

Az irányzat az afrikai és ázsiai kultúrákat ötvözi egy izgalmas, eklektikus stílusban. Ahogy egyre jobban fókuszba kerül Afrika, úgy nőnek a kínai befektetések is a földrészen, nem csak nyersanyag, hanem infrastrukturális tekintetben is. Az Afrika és Észak-Ázsia közti erősödő együttműködés nagy hatással van a divatvilágra is, hangsúlyozva a földrészek szépségét és egyediségét. A tervezést az anyagok kombinálása jellemzi- kristályok, gyöngyök, textil és fém-, ezzel teremtve egy gazdag, 3D összeállítást, szobrászati elemekkel vegyítve.

Színek: Montana (207), Tangerine (259), Crystal Antique Pink (001 ANTP), Crystal Comet Argent Light (001 CAL), Crystal Silver Night (001 SINI), Dark Moss Green (260)

Elfeledett álmok (Glamour)

Az arab kultúra is nagy hatást gyakorol napjaink trendjeire: az egzotikum összeolvad a hagyományos irányzatokkal, a fátyolos arab éjszakák érzéki oldalunkat érintik meg. A trend múlt és jövő izgalmas kombinációját hozza el számunkra, a vad és csillogó külső egy egyszerűbb, szabadabb formában jelenik meg. Az ékszertervezést gondos kidolgozottság, a keleti minták és építészeti motívumok megjelenése jellemzi.

Színek: Crystal Silver Night (001 SINI), Black Pearl (001 298), Maystic Black Pearl (001 335), Crystal Comet Argent Light (001 CAL), Crystal Iridescent Green (001 IRIG), Crystal metallic Light Gold (001 MLGLD)