Karácsonyi és téli hangulatú medál készítése Ceralunnal

Karácsonyi hangulatú medál készítése Swarovski Elements ceralunnal és kristályokkal

 

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Swarovski Elements Ceralun (2x5g)
-tetszőleges kúpos vagy lapos hátú Swarovski Elements kristályok, félgyöngyök
-tetszőleges peremes ékszeralap
-kőfelszedő ceruza
-gumikesztyű 

Első lépésben keverjük össze a ceralun két összetevőjét, a gyurmát és a kötőanyagot. Ehhez húzzunk gumikesztyűt, a ceralun (különösen az élénkebb színűek) összefoghatja kezünket.

Egy csomag (2x5g) ceralun körülbelül két ékszer elkészítéséhez elegendő; ha nem szeretnénk felhasználni a teljes mennyiséget, abban az esetben ügyeljünk rá, hogy pontosan 1:1 arányban keverjük össze a két összetevőt. Az összekeverés után kb. egy óránk van rá, hogy felhasználjuk a ceralunt, ez után az anyag veszít rugalmasságából és visszarúghatja a belehelyezett kristályokat. A még nem összekevert összetevőket légmentesen csomagolva, hűvös helyen 2-3 hónapig is tárolhatjuk.

Összekeverésnél ügyeljünk rá, hogy addig gyúrjuk a ceralunt, amíg színe teljesen homogén lesz, elveszíti márványszerű jellegét.

Ezután vegyük elő választott ékszeralapunkat, s lapítsuk bele az összekevert ceralunt. Ügyeljünk rá, hogy ne maradjon rés az alap pereme és a gyurma között, illetve, hogy szépen elsimítsuk a gyurma felületét. 
Következő lépésben kőfelszedű ceruzánkkal helyezzük bele a kristályokat tetszőleges motívumban a gyurmába. A ceruza hegyét tapasszuk hozzá a kristály tetejéhoz, majd óvatosan nyomjuk bele a ceralunba. Figyeljünk rá, hogy olyan mélyre nyomjuk a kristályt, hogy a ceralun fedje a peremét, máskülönben később kieshet belőle.

Végül hagyjuk 72 órát állni az ékszert- ennyi a ceralun teljes kötési ideje.

Jó munkát kívánunk!

 

A PDF alapú leírás letöltéshető innen.