Color Parade nyaklánc

"Színparádé" nyaklánc Swarovski igazgyöngy utánzatokból

Könnyen elkészíthető, trendi kiegészítőnk lehet ez a színes nyaklánc mind a hétköznapokban, mind alkalmi viseletünkhöz.

A mintadarabhoz felhasznált termékek:

-5810, Swarovski igazgyöngy utánzat, 8 mm, Powder Rose Pearl - 41 darab
-5810, Swarovski igazgyöngy utánzat, 8 mm, Tahitian-look Pearl - 38 darab
-5810, Swarovski igazgyöngy utánzat, 10 mm, Blackberry Pearl - 7 darab
-5810, Swarovski igazgyöngy utánzat, 10 mm, Burgundy Pearl - 7 darab
-5810, Swarovski igazgyöngy utánzat, 10 mm, Dark Purple - 7 darab
-5810, Swarovski igazgyöngy utánzat, 10 mm, Powder Rose Pearl - 12 darab
-5810, Swarovski igazgyöngy utánzat, 12 mm, Tahitian-look Pearl - 20 darab
-5810 Swarovski igazgyöngy utánzat, 12 mm, Burgundy Pearl - 2 darab
-5810 Swarovski igazgyöngy utánzat, 12 mm, Dark Purple Pearl - 2 darab
-5810 Swarovski igazgyöngy utánzat, 14 mm, Iridescent Green Pearl - 4 darab
-5810 Swarovski igazgyöngy utánzat, 14 mm, Jade Pearl - 2 darab
-5810 Swarovski igazgyöngy utánzat, 16 mm, Iridescent Green Pearl - 2 darab
-5810 Swarovski igazgyöngy utánzat, 16 mm, Jade Pearl - 7 darab
-stopper, ródium színű - 4 darab
-hurkos szerelőpálca, ródium színű - 11 darab
-lánchosszabbító, ródium színben, 6 cm
-talpas szerelőpálca, ródium színben - 10 darab
-szimpla szerelőkarika, ródium, 4 mm - 2 darab
-szimpla szerelőkarika, ródium, 7 mm - 1 darab
-dupla szerelőkarika, ródium - 4 darab
-delfinkapocs, ródium színű - 1 darab
-ékszersodrony, 0,45 mm Ø - 135 cm
-csípőfogó
-laposfogó
-kúposfogó
-vonalzó

Figyelem! Az ékszer elkészítéséhez szükséges igazgyöngy utánzatok csak 8 mm-es méretig elérhetőek Hobbyművész üzleteinkben, illetve webáruházunkban. A nagyobb méretű gyöngyöket gyári csomagos kiszerelésben van lehetőség megvásárolni, ezekkel kapcsolatban további információt az alábbi linken talál: http://www.artexport.hu/cikkek/swarovski_gyari_csomagok

 
 Vágjunk le 60 cm-t az ékszersodronyból és fűzzünk fel rá 16 darab Swarovski 5810-as, 8 mm-es igazgyöngy utánzatot Powder Rose színben, majd 6 darabot, ugyanebben a színben a 10 mm-es  változatból.
 

 Fűzzünk fel egy darab, 12 mm-es, Dark Purple színű és egy darab, szintén 12 mm-es Burgundy Pearl színű gyöngyöt egy hurkos szerelőpálcára, majd a végét kúposfogóval hurkoljuk vissza, a felesleget pedig vágjuk le. Ezt a lépést ismételjük meg még egyszer.

Húzzunk fel egy újabb hurkos szerelőpálcára egy-egy darab, 10 mm-es méretű gyöngyöt a következő színekben: Dark Purple Pearl, Blackberry Pearl, Burgundy Pearl, majd a szerelőpálca másik végét hurkoljuk vissza, a felesleget pedig vágjuk le. Ezt a lépést ismételjük még hatszor.

 

 Húzzuk fel az előzőleg elkészített darabokat egy ékszersodronyra, mindegyik közé fűzve egy-egy 8 mm-es, Powder Rose színű igazgyöngy utánzatot. Az első és az utolsó darab az a két szerelőpálca legyen, amelyre csak 2-2, 12 mm-es gyöngyöt húztunk.

Következő lépésben mind a két oldalra fűzzünk fel 6-6 darab, 10 mm-es, Powder Rose Pearl színű igazgyöngy utánzatot, majd 16-16 darab, 8 mm-es gyöngyöt ugyanebben a színben.

 

Húzzunk fel egy darab, 16 mm-es, Jade Pearl színű gyöngyöt egy talpas szerelőpálcára, majd egy 14 mm-es Iridescent Green színűt, a végét pedig hurkoljuk vissza, a felesleget vágjuk le. Ebből készítsünk további kettőt.

Következő lépésben egy-egy gyöngyöt fogunk ráhúzni szerelőpálcákra a következőképpen:
-4 darab szerelőpálcára 1-1 Iridescent Green Pearl színű, 16 mm-es gyöngyöt
-2 darab szerelőpálcára 1-1 Jade Pearl színű, 14 mm-es gyöngyöt
-4 darab szerelőpálcára 1-1 Jade Pearl színű, 15 mm-es gyöngyöt (az illusztráció szerint)

 
 

 Az előző lépésben elkészített darabokból csatoljunk össze egy 16 mm-es, Iridescent Green Pearl-el ellátott, valamint egy 16 mm-es, Jade pearl-el ellátott szerelőpálcát úgy, hogy szétnyitjuk a rajtuk lévő hurkot, majd egymásba kapcsolva újra összezárjuk. Ezután erősítsünk fel rá egy 4 mm-es szerelőkarikát a képen látható módon.

Ezt a lépést ismételjük meg mégegyszer, majd a 4. lépésben elkészített darabok közül mindegyikre erősítsünk egy-egy szerelőkarikát a képen látható módon.

 
 

 Vágjunk le egy 75 cm hosszúságú darabot az ékszersodronyból, majd húzzunk fel rá 19 darab 8 mm-es Tahitian-look színű gyöngyöt, ezután pedig 6 darabot, ugyanebből a színből, a 12 mm-es méretből.

Következőleg erősítsük fel az előző lépésben elkészített darabokat a szerelőkarikák segítségével az illusztrációnak megfelelő módon. Ezután húzzunk fel újabb 6 darab, 12 mm-es, Tahitian-look színű gyöngyöt, majd 19-et ugyanebből a színből, a 8 mm-es méretből.

 
 A nyaklánc mind a négy végéből kilógó ékszersodronyra húzzunk fel először egy-egy stoppert, majd vezessük át az 5 mm-es, dupla szerelőkarikán, ezután pedig vezessük vissza a stopperbe, valamint három darab Swarovski gyöngybe. Húzzuk meg a sodronyt, laposfogóval nyomjuk össze a stoppert, majd vágjuk le a felesleget a drótból.
 
 A nyaklánc mind a két végén erősítsük össze a két-két dupla szerelőkarikát egy-egy szimpla karikával, majd az egyik oldalra rögzítsük fel a delfinkapcsot.
Húzzunk fel egy darab 8 mm-es, Powder Rose igazgyöngy utánzatot egy talpas szerelőpálcára, a végét hurkoljuk vissza, a felesleget pedig vágjuk le. A hurok segítségével erősítsük fel a 6 cm-es lánchosszabbítóra az imént elkészített darabot.

A lánchosszabbító másik végére erősítsünk egy 7 mm-es szerelőkarikát, majd ezt rögzítsük hozzá a 4 mm-es karikához a képen látható módon.

 

Jó munkát kívánunk!

 

A PDF alapú leírás letölthető innen.